Inschrijven voor Nieuwsbrief

Foto'sU bevindt zich hier: Home / Over ons
                  
Over ons

Wij zijn Robin Thieme en Chris Kempe, twee studenten aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam. Wij doen daar de opleiding "Scheeps/interieurbouw niveau 4"
                                                                
                                                                                                               Chris Kempe - Robin Thieme

Na een geslaagd project, waarbij wij 2 zeilboten (Tabor 600) hebben helpen  bouwen op onze vorige school (d'Ampte te Hoorn), hebben wij besloten om samen in de scheepsbouw verder te gaan. Bij dat genoemde project hebben wij dhr. Wim C. Koersvelt van "Yacht Concept & Construction Consultants B.V." ontmoet. Door hem worden wij in ons huidige project eveneens geholpen met zijn uitgebreide kennis op dit gebied.

Ons doel is om met dit project op een traditionele wijze een boot te bouwen, de kneepjes van het vak te leren en daarmee af te studeren.

Alle Koppen bij elkaar
Nadat wij te horen hebben gekregen welke eisen de school stelde, kon het brainstormen gaan beginnen. Voorafgaand hadden we Wim Koersvelt al benaderd of hij ons eventueel zou willen helpen bij het bouwen van de boot.
Zodoende hebben we een afspraak gemaakt en kwamen de volgende vragen:
Wat willen we voor boot gaan bouwen,  wordt het een motorboot, roeiboot of zeilboot?

Uiteindelijk is besloten tot het bouwen van een zeilboot.

 
Criteria:
 - 2 à 3 mans zeilboot
 - 4,5 meter lang
 - Traditionele bouwwijze
 - Makkelijk te zeilen, zowel voor de beginnende, als de gevorderde zeilers.

L. Francis Herreshoff
Na het bekijken van al onze eisen kwamen wij uit bij een Schets van L. Francis Herreshoff. Dit ontwerp hebben wij gevonden in een boek die Wim thuis op de plank had liggen. Er stonden allerlei verschillende type zeilboten in, wij kwamen terecht bij de ‘’15' So and So Sailing Dingy’’.

Dit model sprak ons meteen aan vanwege de afmeting, maar toch ook, omdat er enige uitdaging in zit. Er is geen lijnenplan van de boot bekend, simpelweg, omdat hij deze boot nooit daadwerkelijk heeft gemaakt. Hij heeft deze boot voor zichzelf ontworpen. Het lijnenplan hebben we zelf uitgezet op de tekenvloer, waaruit we onze eigen “Table of Offset” gemaakt hebben.